• 3174
  • 187 مرتبه
  • یک شنبه 20 خرداد 1403

تاریخچه کابینت در ایران و صنایع وابسته به کابینت سازی

تاریخچه کابینت در ایران و صنایع وابسته به کابینت سازی

تاریخچه طراحی و تولید کابینت به سال‌های بسیار دور باز می گردد، اما کابینت های دهه های گذشته، با کابینت های الان قابل قیاس نبودن.
همینطور که در مستند ها و فیلم های تاریخی حتما مشاهده کردید، در آنها به مطبخ های قدیمی و تاقچه های نگهداری ارزاق، حبوبات و خواروبار در آشپزخانه های قدیمی اشاره شده است.
نکته ای که لازم دانستیم به آن اشاره نماییم، نیاز به طراحی و تولید کابینت های امروزی با سبک و سیاق حال حاضر و به شکل امروزی است.
کابینت هایی که با به روز شدن طراحی های، کاربرد، همچنین نقاط ضعف طراحی آنها که در دهه های گذشته وجود داشته، رفته رفته برطرف گردید.
با برطرف نمودن ایرادات طراحی های گذشته و مرتفع نمودن نقاط ضعف طراحی های قدیم، کاربرد کابینت و اهمیت طراحی آن نیز بیش از پیش احساس گردید و به فراخور نیاز افراد و کاربردهای مورد توقع از کابینت ها، طراحی های امروزی شکل گرفت.
برای رسیدن به بهترین عملکرد و بازدهی کابینت، علاوه بر طراحی اصولی و کارآمد، می بایست همگام با بروز شدن طراحی ها، دستگاه های مورد نیاز تولید کابینت و همچنین مواد اولیه و یراق آلات کابینت هم به روز شده و پیشرفتی همتراز و هم سو با نیاز صنعت کابینت را شاهد باشیم.
پیش از انقلاب ایران تا پایان دهه ۶۰، اکثر کابینت ها بصورت فلزی تولید می شدند و فقط بخش کوچکی از جامعه از کابینت های چوبی بهره مند بودند، و این محدودیت بابت سختی های تولید کابینت با چوب در آن زمان بود، چه از نظر محدود بودن طراحی و چه از نظر محدودیت های موجود در زمینه مواد اولیه چوب و همچنین دستگاه های خطوط تولید، البته این محدودیت ها باعث بالا رفتن قیمت کابینت های چوبی نسبت به کابینت های فلزی می شدند که یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در انتخاب کابینت های چوبی نسبت به فلزی محسوب می شد.
با ورود به دهه هفتاد و نیاز به طراحی های جدید و زیباتر شدن کابینت ها و نقش انکار ناپذیر آنها در زیبایی منزل، صنعت کابینت با ورود اولین محموله های ام دی اف به ایران، صنعت کابینت سازی در ایران با تحولی عظیم روبرو شد.
با ورود محموله های ام دی اف به کشور که اغلب از ترکیه وارد ایران می شدند، پنجره ای به روی صنعت کابینت ایران باز شد که تا به امروز باعث‌پیشرفت شگرفی در صنایع مرتبط به صنعت تولید کابینت گردید.

صنایع مرتبط در تولید کابینت 

صنایع فراوانی که به چند نمونه از آنها اشاره می نماییم:
-صنعت قالبسازی (ساخت قالب و نمونه های جدید دستگیره های کابینت) 
-صنعت پرداختکاری و پولیش (بمنظور پرداخت نمودن سطوح دستگیره های کابینت و پاک نمودن سطح آنها از هرگونه عیب و نقص ایجاد شده در زمان تولید)
-صنعت آبکاری (آبکاری های جدید بر روی دستگیره های کابینت)
-صنعت تراشکاری (بابت ساخت نمونه های اولیه دستگیره کابینت توسط دستگاه های سری تراش)
-صنایع رنگ پودری و مایع (بابت تولید دستگیره های کابینت رنگی نظیر دستگیره کابینت طوسی و یا مشکی)
-صنعت پیچ و مهره (تولید پیچ دستگیره های کابینت با سایز های مورد نیاز)
-صنعت چاپ (چاپ کاتالوگ و بروشور های تبلیغاتی )
-صنعت بسته بندی (تولید و بسته بندی کارتن و جعبه دستگیره کابینت)
-ماشین سازی (دستگاه های تزریق و دایکاست دستگیره کابینت)
-تولید ساچمه (جهت تولید ریل ساچمه ای کشوهای کابینت)
-تولید ریل ساچمه ای (جهت کشو های کابینت و اکسسوری ها)
-پرسکاری (جهت تولید لولا کابینت)
-صنایع تولید مفتول (جهت سبد های آبچکان و سبد های سوپری و اکسسوری های مرتبط)
-پرسکاری های سنگین (جهت تولید سینک های ظرفشویی متنوع)
-صنایع چسب (جهت تولید انواع چسب های مورد نیاز صنعت کابینت نظیر چسب های معروف و پر کاربرد که علاوه بر رفع نیاز صنعت کابینت، در بسیاری از صنایع و مشاغل استفاده های بی شماری دارد)
-صنعت چوب و ام دی اف (تولید صفحات مختلف ام دی اف با طرح های بسیار گسترده )
-صنعت پی وی سی (جهت تولید لبه چسبان های ورق های ام دی اف)
-س ان سی (ایجاد اشکال و نقوش دلخواه بر روی کابینت)
-صنعت وکیوم (بمنظور وکیوم نمودن درب های کابینت و صفحات مورد نیاز کابینت به جای رنگ آمیزی آنها)
-صنعت پروفیل آلومینیوم (جهت تولید پروفیل های مختلف آلومینیوم نظیر دستگیره های شاخه ای کابینت و ریل های کمدی آلومینیومی)
-پلی استر و پتینه (بمنظور پلی استر نمودن و پتینه کاری و رنگ آمیزی درب های کابینت)
-گاز رومیزی (گازهای توکار کابینتی)
-فر های گازی و برقی (فرهای توکار کابینتی)
-پریز های توکار (پریز و سوکت های یو اس بی توکار کابینتی)
-چراغ های خطی (چراغ های خطی کابینتی و زیر کابینتی)
-جک های هیدرولیک (جک های آرام بند گازی و هدرولیکی کابینتی)
-پی وی سی (گل، آینه و پایه های کابینتی پی وی سی)
-پایه کابینت (پایه های کابینتی قابل تنظیم)
و ده ها صنعت مرتبط که همزمان با پیشرفت صنعت تولید کابینت در ایران، پا به پای این صنعت رشد نمودند.

پس از بررسی و اشاره مختصری به مشاغل مرتبط با صنعت کابینت که پس از ورود اولین محموله های ام دی اف به ایران ، نیاز سیری ناپذیر این صنعت را شناخته و پس از آزمون و خطاهای فراوان به این سطح از رشد و بارندگی رسیدند که به جرات می‌توان گفت، در صنعت کابینت ایران، کمتر از ۱۰ درصد به بازار های وارداتی نیاز است و بیشترین حجم نیاز محصولات مرتبط با صنعت کابینت در ایران تولید می گردد.
در طراحی کابینت های امروزی، کمتر به طراحی های شلوغ و پررزق و برق توجه می شود و اینگونه طراحی ها کمتر مورد استقبال قرار می گیرند، یکی از دلایل استقبال کم مصرف کننده ها از این نوع کابینت ها، علاوه بر تحویل هزینه های بالای یراق آلات متناسب با کابینت های پر خرج و پرزرق و برق، خستگی چشم بیننده به مرور زمان و دل زدگی آنان از این نوع کابینت هاست.
کابینت هایی که در تولید آنها از حجم بسیار زیادی منبت های چوبی و یا پی وی سی استفاده می شد.
یکی دیگر از معایب استفاده از این نوع کابینت ها، هزینه های بالای رنگ آمیزی و پتینه کاری آنها بود.
اما ذکر معایب این نوع کابینت ها به همین جا ختم نمی شد، از دیگر معایب استفاده از کابینت های پر کار و پر از گل و منبت، خاک گیر بودن آنها بود که مصرف کننده مجبور به صرف زمان زیادی برای نظافت اینگونه کابینت ها بود.
در عوض و در نقطه مقابل کابینت های کلاسیک پُرکار، در سال های اخیر، کابینت های نئوکلاسیک ترند بازار ایران و جهان گردیده که برگرفته از سبک کابینت های نیوزیلندی و شمال اروپا می باشد.
از نقاط مثبت اینگونه کابینت ها، بسیار کم کار تر بودن 
آنهاست نسبت به کابینت های کلاسیک، همچنین از یراق آلات ساده تر و مینیمال تری در اینگونه کابینت ها استفاده می شود که به مراتب هزینه های کمتری را به خریداران تحمیل می نمایند.
از دیگر مزیت های کابینت های نئوکلاسیک، فراوانی یراق الات آنها و همچنین پرکاربرد بودن یراق الات ساخته شده برای این نوع کابینت ها می باشد که نیاز خانم های خانه دار را بیش از پیش برطرف نموده و حس رضایت از اینگونه کابینت ها را برای ایشان به ارمغان خواهد آورد.

 

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.