چرا مشکی؟؟؟؟
برای اینکه بدونیم چرا انتخاب دستگیره کابینت مشکی امروزه ترند بازار ایران شده، ابتدا باید درباره نحوه تولید دستگیره مشکی کابینت، کیفیت رنگ مشکی ، و دیگر مزایایی که باعث شده مخاطبین دستگیره های مشکی افزایش چشمگیری داشته باشد بپردازیم.

 


مزیت های روانشناسی رنگ مشکی

رنگ مشکی در جوامع غربی، نماد تشریفاتی بودن است.
دقت کردید که تمام خودروهای تشریفاتی در بین تمامی سران کشورها و مقامات و دیپلمات ها، رنگ مشکی است!!
آیا رنگ سفید زیبا نیست؟آیا رنگ های دیگه نظیر خاکستری و یا طلایی و یا سورمه ای زیبایی ندارن؟حتما دارن، اما در برابر رنگ مشکی، خیر!! 
رنگ مشکی بر روی دستگیره های درب و دستگیره های کابینتی، نمود بسیار بالا و تاثیر گذاری فوق العاده ای دارند.
از دیگر مزیت های رنگ مشکی از نظر روانشناسی، حس جدیت است، علاوه بر نماد جدیت،نشانه اعتماد به نفس به حساب می آید.
کسانی که رنگ مشکی را انتخاب میکنند، دارای شخصیت مستقل و دارای اعتماد به نفس بالا هستند.
نکات فوق، صرفا بخش کوچکی از روانشناسی رنگ مشکی بود ،البته قصد توضیحات بیشتر دادن راجع به روانشناسی رنگ مشکی را نداریم، چون ما تولید کننده دستگیره هستم نه دکتر روانشناس!
از مزیت های رنگ مشکی در برابر دیگر نوع آبکاری ها نظیر کروم، ساتن، زیتونی و طلایی، کیفیت و یکپارچگی رنگ مشکی نسبت به سایر آبکاری ها می باشد.
برای پی بردن به این برتری، توضیح مختصری راجع به چگونگی تولید دستگیره کابینت مشکی خدمتتان ارائه خواهیم نمود.
برای تولید دستگیره کابینت مشکی، ابتدا باید مواد اولیه مرغوب و سپس پرداخت مناسبی بر روی قطعه داشته باشیم.
شاید با خودتون بگید که برای تولید بقیه دستگیره ها با آبکاری های دیگه نظیر کروم و یا ساتن و یا زیتونی، می بایست به همین نکات دقت نمود، اما نکات فنی فوق که به آنها اشاره نمودیم، برای مرحله نهایی بسیار حائز اهمیت هستند.
مرحله اصلی تولید دستکیره کابینت مشکی پس از پرداخت مناسب، مرحله پاشش رنگ بر روی دستگیره است.
دستگیره های کابینت در گروه صنعتی اِلِمان، توسط رنگ الترواستاتیک رنگ آمیزی می شوند.
در این سیستم رنگ آمیزی فلزات، ابتدا رنگ مشکی که به صورت پودر بسیار ناپایدار، توسط دستگاه پاشش یا گان، توسط جریان الکتریسیته بر روی دستگیره ‌پاشیده می شود.
قبل از پاشیدن رنگ مشکی بر روی دستگیره کابینت،می بایست رنگ به صورت کامل فیلتر بشن و یا به اصطلاح اَلَک بشن تا ذرات درشت رنگ مشکی از ذرات کوچک جدا شده و رنگ یکدست و با کیفیتی بر روی قطعه پاشیده شود و در نهایت دستگیره مشکی کابینت با بالاترین کیفیت ممکن بدست خواهیم آورد.
در تولید دستگیره کابینت مشکی توسط رنگ الکترواستاتیک، باز هم باید به جزئیات دیگری نیز دقت داشت. یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشت، نصب دستگاه رطوبت گیر و یا درینر می باشد (Drainer)، وظیفه این دستگاه، گرفتن رطوبت هوای خروجی از پمپ باد به سمت تفنگ پاشش رنگ می باشد. در مطلب قبلی بیان نمودیم که می بایست ذرات درشت را از ذرات ریز رنگ جدا نماییم تا رنگ با کیفیت و یکدستی داشته باشیم، اما اگر دستگاه رطوبت گیر را پس از پمپ هوا، در سر راه سیستم نصب ننمایم، رطوبت موجود در هوا، به محض ورود به دستگاه پاشش رنگ مشکی، باعث چسبندگی ذرات رنگ شده و باعث افت کیفیت رنگ شده و در اینصورت بر روی دستگیره مشکی، ذرات درشت رنگ، خود نمایی‌ می نمایند و این اصلا خوب نیست.
حال که با این جزئیات و اهمیت این مراحل آشنا شدیم، 
به مرحله اصلی پاشش رنگ و چگونگی پاشش رنگ مشکی بر روی دستگیره کابینت و یا سایر قطعات فلزی می پردازیم.

پاشش رنگ برروی دستگیره کابینت

 
 

همینطور که در فیلم بالا مشاهده می کنید، رنگ پودری توسط دستگاه مخصوصی بر روی دستگیره پاشیده می شود، اما چگونه رنگ الکترواستاتیک که پودر بسیار ناپایداری هست به این راحتی جذب دستگیره شده و باعث پوشش آن به انواع رنگ ها نظیر زرد و مشکی و آبی می شود؟
برای درک‌ بهتر این مرحله برای نشاندن مواد آبکاری بر روی دستگیره، پس از شستشو و التراسونیک نمودن دستگیره، قطعه را داخل وان آبکاری نظیر مس سیلندری، سپس نیکل در نهایت کروم می نماییم، اما چگونه مواد آبکاری بر روی دستگیره قرار می گیرند؟ در آنجا توضیح داده بودیم که برای نشستن مواد آبکاری بر روی دستگیره و پوشش دهی دستگیره در فرایند آبکاری، قطعه را ابتدا بر روی شابلون های فازی که اتصال مناسبی برای رد و بدل شدن جریان الکتریسیته دارن قرار می دهیم، سپس درون وان آبکاری فرو می بریم، در ‌اینجا دستگیره قطب مثبت پیدا نموده، اما برتری پیدا نمودن مواد آبکاری و باردار شدن آنها و در نهایت نشستن آنها بر روی دستگیره ها، می بایست قطب منفی ای نیز بسازیم، برای رسیدن به این هدف، با قرار دادن آند درون وان آبکاری، قطب منفی ایجاد مینماییم، بدین صورت مواد آبکاری درون وان باردار شده و دستگیره را بعنوان قطب مثبت پیدا نموده و بر روی دستگیره و سایر سطوح فلزی نشسته و پوشش مناسبی را بر روی دستگیره ایجاد می نمایند.
حالا بر می گردیم به ادامه مبحث پوشش دهی دستگیره مشکی به روش الکترو استاتیک.
در اینجا نیز دقیقا همانند آبکاری دستگیره، دستگیره مورد نظر را بر روی شابلون های مخصوص که جریان الکتریسیته را از خود به خوبی عبور می دهند قرار می دهیم و درون باکس رنگ آمیزی قرار می دهیم.
اما شاید با خود بپرسید که در فرایند آبکاری دستگیره، مواد آبکاری درون وان آبکاری بصورت محلول قرار داشتند و پس از ایجاد قطب مثبت و منفی، دستگیره را پوشش دهی می نمایند، اما در اینجا با پودر بسیار نا پایداری سر و کار داریم، پس چگونه آن را بر روی دستگیره می‌پاشیم و پوشش دستگیره را ایجاد می نماییم؟
نکته جالب همینجاست: در این مرحله، رنگ پودری که قبلا ذرات درشت را از ذرات ریز جدا نمودیم، درون سطل مخصوص دستگاه پاشش ریخته شده، و هوای پر فشار پس از عبور از رطوبت گیر وارد سطل رنگ شده و همراه با رنگ واریز شیلنگ مخصوص تفنگ پاشش می شوند، در اینجا با رسیدن رنگ توسط جریان باد، همزمان اپراتور با فشار دادن دکمه تفنگ و به اصطلاح شلیک رنگ به سوی دستگیره، همزمان با خروج رنگ پودری از تفنگ پاشش، جریان الکتریسیته همانند فندک گاز، به رنگ برخورد نموده و رنگ پودری را باردار می نماید و با باردار شدن رنگ پودری، مولکول های رنگ دستگیره را بعنوان هدف و قطب مخالف پیدا نموده و بر روی آن قرار میگیرند و پوشش دستگیره کابینت مشکی شکل می گیرد.
اما این تمام ماجرا نیست،در ادامه برای پختن رنگ دستگیره کابینت، قطعات را داخل کوره قرار می دهیم و با رساندم دمای کوره به دمای حدود ۱۹۰ تا ۲۰۱ درجه، در مدت زمان تقریبی ۱۲ تا ۲۰ دقیقه، عملیات حرارت دهی و پختن رنگ دستگیره کابینت مشکی را کامل نموده و محصول با کیفیت نهایی را بدست خواهیم آورد
۴_با توجه به نکات بالا، به مزیت بعدی رنگ مشکی در برابر سایر آبکاری ها پی می بریم و به انتخاب دستگیره کابینت مشکی مطمئن تر می شویم.و این نکته چیزی نیست جز قطر رنگ پاشیده شده بر روی دستگیره کابینت.
در فرایند آبکاری دستگیره، مولکول آبکاری مانند نیکل که محلول در مایع هستند، بر روی دستگیره پوشش دهی می شوند.لذا مولکول بسیار کوچک و سطح بسیار نازکتری بر روی قطعه خواهیم داشت.اما در تولید دستگیره با رنگ مشکی، از پودر استفاده می‌نماییم که با چشم غیر مسلح به راحتی دیده می شوند.
بنابراین مولکول های رنگ ذرات بسیار بسیار بزرگ‌تری هستند و با پوشش دهی بر روی دستکیره، پوشش بسیار قطورتری بر روی دستگیره ایجاد می نماییم.
۵_اما چرا پوشش قطورتر باعث می شود رنگ مشکی را انتخاب نماییم؟ دلیلش این است که در مکان هایی نظیر آشپزخانه و یا سرویس های بهداشتی که از مواد ضد عفونی کننده و شوینده بصورت فراوان و مستمر استفاده می شود، پس از برخورد مواد شوینده و ضد عفونی کننده به دستگیره با آبکاری زیتونی و یا طلایی، باعث حل شدن مواد آبکاری پوشش داده شده بر روی دستکیره می شویم و پس از گذشت مدت زمانی، رنگ دستگیره کیفیت خود را از دست داده و به اصطلاح پوست پوست و یا نازک و نازکتر می شود تا از بین برود.


اما در رنگ دستگیره کابینت مشکی بخاطر داشتن قطر رنگ پوشش داده شده بر روی دستگیره که نسبت به آبکاری بسیار بالا تر است و تا حدود ۱ میلی متر خواهد رسید(نسبت به آبکاری که قطر پوشش دهی حدود ۴ میکرون می باشد)، هیچگونه مواد ضد عفونی کننده و یا حلالی بر روی رنگ تاثیر نداشته و به رنگ آسیب نمی رساند.
۶_از دیگر دلایل انتخاب دستگیره کابینت مشکی، این است که در کابینت های نئوکلاسیک، عموما از کاشی های بین کابینتی مشکی یا طوسی و یا مشکی با رگه های سفید و یا طوسی استفاده می نماید، که با قرار کرفتن کاشی مشکی بین دو کابینت سفید و یا طوسی و یا رنگ های نئوکلاسیک دیگر، حتما رنگ دستگیره کابینت مشکی بهترین گزینه برای انتخاب خواهد بود، زیرا با با کاشی بین کابینتی نیز سِت خواهد شد و زیبایی دو چندانی به کابینت های شما خواهد بخشید.
در اینجا لازم میدانیم که پیشنهاد ویژه ای به شما ارائه نماییم!!
در کابینت های نئوکلاسیک، عموما از درب هایی استفاده می شود که با دستگاه سی ان سی بر روی آنها شیار هایی بصورت پلکانی ایجاد می شود که باعث زیبایی دو چندان آنها می شود.
در اینجا، گروه صنعتی اِلِمان پیشنهاد ویژه تی برای انتخاب بهتر دستگیره کابینت به شما عزیزان ارائه می نماید.
در مجموعه اِلِمان، دستگیره ای که با اقتباس از معبد زیگورات در استان خوزستان، بصورت پلکانی طراحی و تولید گردیده که پلکان های موجود بر روی دستگیره، بسیار متناسب با شیارهای موجود بر روی درب های کابینت نئوکلاسیک می باشد که به زیبایی کابینت شما می افزاید.
با مشاهده نمونه عکس های دستگیره زیبای زیگورات و خواندن تاریخچه و قدمت این نوع طراحی پلکانی، به اهمیت این دستگیره و پیشنهاد ویژه اِلِمان، بیشتر پی خواهید برد.